Інформація
Пошук

ФОС (фруктоолігосахариди)

Nosorog F.O.S., 200 грам
0

199 грн.

Показано з 1 по 1 із 1 (всього сторінок: 1)

ФОС (фруктоолігосахариди)

Що таке фруктоолігосахариди (ФОС)?

Фруктоолігосахариди є однією з форм вуглеводів - це неперетравлювані вуглеводи, що складаються в основному з фруктози. Термін сахарид - це інше слово для позначення цукру, а олігосахарид - це молекула, що складається з невеликої групи цих цукрів. 

ФОС може бути отриманий з коренів цикорію або вироблений з інуліну (з використанням ферменту інулази) або сахарози (з використанням ферментів, одержаних із  дріжджів Aspergillus japonicus). FOS доступний у вигляді порошку. Він може бути знайдений в деяких пребіотиках, пробіотиках і харчових добавках.

Харчова цінність ФОС

FOS не перетравлюється в тонкій кишці, тому він проходить у товсту кишку, де він розщеплюється (ферментується) корисними бактеріями товстої кишки на гази, такі як водень, і жирні кислоти з коротким ланцюгом (SCFA)

Купити фруктоолігосахариди варто тому, що вони використовуються в якості альтернативних підсолоджувачів, оскільки містять менше калорій, ніж цукор і не викликають сплеск рівня цукру в крові.

Короткі відомості про фруктоолігосахариди

Фруктоолігосахариди є формами олігосахаридів і отримуються з природних джерел.

Їх солодкий смак робить їх відмінним рішенням серед альтернативних підсолоджувачів.

Кращий спосіб додати ФОС у раціон - це різноманітна дієта, багата цільними продуктами, які їх містять.

Чи є FOS вигідним в якості альтернативного підсолоджувача?

ФОС може бути рекомендований в якості альтернативного підсолоджувача.

В якості харчового інгредієнта, FOS вписується в декілька різних категорій. Це вуглеводи, але зазвичай вони вказані в волокнах. Він також використовується в якості підсолоджувача.

Цікаве зауваження про FOS полягає в тому, що вони проходять через кишечник неперетравленими.

ФОС не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові людини, як це роблять інші підсолоджувачі, а також містить мало калорій. З цих причин FOS може бути ідеальним для людей, які шукають альтернативний підсолоджувач.

Хоча FOS зазвичай додають у напої, сиропи і продукти харчування в якості підсолоджувача, є також багато переваг вживання FOS, в якості харчової добавки:

F. O. S. пребіотик

Складні ФОС вважаються пребіотиками. Не плутати з пробіотиками, пребіотик допомагає харчуватися хорошими бактеріями ( Bifidobacteria  і  Lactobacilli ) в кишечнику. 

FOS часто використовуються в дитячому харчуванні, щоб допомогти харчуватися корисними бактеріями, які необхідні кишечнику.

Джерело розчинної клітковини.

Розчинна клітковина допомагає абсорбувати воду в кишечнику, що поліпшує стул. Показано, що підвищення рівня розчинних волокон в раціоні від FOS зменшує або усуває проблеми з травленням, такі як запор або діарея. Цей регулюючий ефект також може бути частково викликаний FOS, годує корисні бактерії в товстій кишці.

Можливо, найвідоміші поживні ефекти олігофруктози - це його дії щодо стимулювання зростання біфідобактерій в кишечнику. Відомо, що товста кишка являє собою складну екосистему з більш 400 різними типами бактерій. Деякі штами володіють патогенними ефектами, такими як продукування токсинів і канцерогенів, тоді як інші, забезпечують функцію зміцнення здоров'я. 

До числа тих бактерій, які сприяють зміцненню здоров'я, відносяться лактобацили і біфідобактерії . Поживні корисні бактерії, такі як біфідобактерії , з олігофруктозою дозволяють їм «витісняти» потенційні шкідливі організми і тим самим потенційно вносити вклад у здоров'я організму. Користь для здоров'я приписується біфідобактеріям і включає в себе наступне: 

  • зменшення зростання шкідливих бактерій;
  • стимулювання імунної системи;
  • сприяння поглинанню певних іонів;
  • синтез вітамінів групи В.

Олігофруктоза була названа «пребіотиком», тому що являє собою неперетравлювані харчові інгредієнти, які вибірково стимулюють ріст і / або активність ряду потенційно корисних для здоров'я кишкових бактерій. Вона часто використовується в поєднанні з пробіотиками або живими бактеріями, які додаються в раціон для зміцнення здоров'я. 

Комбінації пре - і пробіотиків мають синергічний ефект, званий синбіотиками, оскільки на додаток до дії пребіотиків, які сприяють зростанню існуючих штамів корисних бактерій в товстій кишці, олігофруктоза також підтримує їх виживання і зростання знову доданих пробіотичних штамів. 

Покращує засвоєння кальцію

На додаток до зниження калорій і жирів, впливу клітковини, ліпідної модуляції і стимуляції біфідуса, результати досліджень також показали позитивний вплив на поглинання кальцію у людей і профілактику раку.

Існують багатообіцяючі ознаки того, що олігофруктоза може сприяти профілактиці остеопорозу.

Знижує рівень холестерину

Недавні огляди виявили , що ФОС може знизити рівень холестерину. Введення FOS в дієту з обмеженням калорій також допомогло знизити зростання зайвої ваги.

Знижує рівень цукру в крові

ФОС також може бути відмінною добавкою для людей з діабетом . Відзначається потенційна здатність ФОС допомогти збалансувати рівень цукру в крові людини. Дослідники спостерігали позитивну кореляцію між споживанням ФОС і зниженням рівня глюкози у сироватці.

Використання FOS також стимулювало секрецію інсуліну в підшлунковій залозі. 

Не живить ракові клітини

У той час як існують суперечки щодо безпеки використання підсолоджувачів, FOS може бути виключений з цього списку, так як не є канцерогенними і має невеликий потенціал для ослаблення або припинення росту ракових клітин. Споживання ФОС не буде годувати ракові клітини або сприяти їх зростанню.

Чи потрібно взагалі використовувати підсолоджувачі?

Дискусія про використання цукру та інших підсолоджувачів тривають.

Підсолоджувачі, такі як цукор і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, пов'язані з підвищеним ризиком розладів, які включають ожиріння і проблеми з зубами. Деякі суперечливі теорії припускають, що цукор також відіграє роль при деяких дегенеративних захворюваннях.

Альтернативні підсолоджувачі дублюють дію цукру без великої кількості калорій, тому вони є здоровим джерелом солодкого.

Купити ФОС необхідно тому, що вони можуть служити корисним підсолоджувачем або простою формою пребіотика для поліпшення здоров'я кишечника. Ціна на ФОС порадує всіх, хто дотримується правильного і збалансованого харчування.

На закінчення слід зазначити, що олігофруктоза широко використовуються у функціональних продуктах харчування у всьому світі через їх користь для здоров'я і технологічних властивостей. Вона є компонентами майбутнього, які відповідають потребам харчової промисловості сьогодні, і займає високу планку в тенденціях до функціональних продуктів харчування.

Рекомендації по застосуванню FOS

FOS вважається  відносно новою добавкою. Прийнятний рівень вживання ФОС для осіб старше 21 року становить 20 г / день, а для дітей 4 г / день . У межах зазначених рівнів споживання FOS в цілому визнано безпечним (GRAS) Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA).

Побічні ефекти FOS

ФОС при споживанні в кількостях, що перевищують 20 г / день здоровими людьми, може викликати здуття живота, біль або спазми, надмірний газ (метеоризм), рідкі випорожнення або діарею.

Непереносимість ФОС

FOS зброджується кишковими бактеріями, тому вони відноситься до FODMAP (зброджуваним, оліго-, ді - і моносахаридам і поліолам), які можуть навіть у невеликих кількостях викликати надмірний газ і діарею у чутливих людей, в основному у тих, хто страждає мальабсорбцією фруктози і синдромом роздратованого кишечника (СРК).

Популярні товари